תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/04/2008 | 14:08 | מאת: מירי

שלום רב. בתי בת שנה, היא מצביעה, החיוך היה בזמן, לאחרונה התחילה לשחק משחקי קוקו, מבינה הוראות ומשמיעה מילים כמו אבא ואבא. אבל לדעתי היא קצת פאסיבית היא יכולה לשבת בעגלה זמן רב ולא להתעצבן. היא לא מגלה מספיק עניין בגירויים מסביב,היא תגיב אם אני אראה לה משהו אך לא מיזמתה . כמו כן אם אתן לה חפץ או משחק היא תשחק אך לאתמיד הי תיגש מיוזמתה למשחק. האם יש מקום לבדיקה או זה סגנון של תינוק?

24/04/2008 | 05:24 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירי, ההתנהגויות של בתך הן בהחלט חלק מטמפרמנט מולד, יותר מופנם, יותר פסיבי. את יכולה לקרא עוד על טמפרמנט של תינוקות בספרי 'תקשיבו לי רגע' בו בזמן, יתכן ומשהו מטריד אותה ומוביל להתנהגות. לדעתי, אין לך מה להפסיד אם תלכי להתיעץ. פסיכולוג התפתחותי או אפילו עם רופא ילדים 'שמבין ענין'. ברגע שאת מוטרדת - זה בפני עצמו משפיע על התינוקת שמרגישה אותך. אז לכי שאיש מקצוע יתן את דעתו, זה רק יכול לעזור. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים