פחדים ממשחקים שזזים לבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/04/2008 | 13:07 | מאת: ללוש

בני בן 2.5 והוא מאוד מפחד משני דברים מאוד בולטים 1.ממשחקים שזזים לבד: רכבת על פסים, מכונית עם שלט, בובה שזוחלת לבד וכו'. זה מתבטא בבכי די היסטרי ובצעקות של "לא רוצה אוטו...לא רוצה רובוט" וכו' אינו נרגע עד שהמשחק לא נעלם מהשטח. 2. מהטוש באמבטיה, הוא בשום פנים ואופן של מסכים צורח ובורח מהאמבטיה בבכי. אני יודעת שבחודשי הקיץ היו מקלחים אותו בגן עם טוש לפני השנת צהריים, הגננת שאלה אותי האם הוא מפחד מטוש ואמרתי לה שכן גם בבית זה קורה. ממה שני פחדים אלו נובעים ואיך ניתן לטפל בהם? בני הוא ילד שובב אך מצד שני מאוד שליו, יודע להעסיק את עצמו במכוניות, פאזלים וקוביות, בגדול ילד טוב מאוד

24/04/2008 | 04:35 | מאת: חלי ברק-שטיין

ללוש, אני יכולה לשער שהפחד שלו קשור לאובדן שליטה. כל הדברים שקורים והוא לא מבין מה מקורם מלחיצים אותו מאוד כנראה. הוא אוהב דברים שהוא מבין- בניה ומכוניות שהוא מפעיל... אולי אם תסבירו לו 'על יבש' איך הדברים עובדים הוא מעט יירגע. תפרקו לו מכונית ותראו לו את הבטריה, ושהוא יפעיל ויסגור. ואפילו את הטוש של המים אפשר לפרק קצת ולהראות לו- אולי זה יעזור. מעבר לכך, כשהוא יתבגר הוא יירגע, ואם לא- שווה להתיעץ אולי יש עוד בענין. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים