פרידה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

17/04/2008 | 16:34 | מאת: קרן

שלום לך אני ובן זוגי החלטנו להפרד ויש לנו ילדה בת 2.9 שמדברת קצת ומבינה כל מה שאומרים לה. שאלה לי אלייך - איך מספרים לה שאבא עוזב את הבית ועובר לגור בבית אחר. מה אומרים לה. האם בכלל להגיד לה ולהסביר לה. מה עושים.

23/04/2008 | 00:02 | מאת: חלי ברק-שטיין

קרן, להמלצתי כדאי לכם לומר ישירות שאבא ואמא לא מסתדרים ולכן הם יגורו בשני בתים. להדגיש כמה אוהבים אותה ,ושזה לא באשמתה. וכל שאר השיחה צריכה להיות על הפרטים הטכניים של החיים החדשים. להראות לה את הבית של האבא, לקחת אותה לביקור. עוד בנושא אתם יכולים לקרא בספר שלי 'בגובה העיניים' בפרק 'לדבר בנושאים קשים', יש שם פרוט של השלבים, וגם בספרי תקשיבו לי רגע' מאחלת לכם שתסתדרו למרות כל הקשיים חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים