בן 4 שצועק בלילה ומתקשה להרדם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

16/04/2008 | 13:48 | מאת: נתי

שלום,בני הבכור בן 4 .במהלך היום הוא ילד נבון ומקסים אולם כאשר מגיעה שעת השינה בערב (בערך 8 וחצי)הוא מתחיל לבכות במיטה ,לצעוק ולקרוא לנו. הטענה העיקרית שלו היא שהשמיכה לא מסתדרת לו/לא ארוכה מדי ולא מכסה את כל המיטה.(יש לו שמיכה גדולה). במהלך הלילה בערך ב1 הוא מתעורר ומתחיל שוב לבכות ולצעוק כביכול בגלל השמיכה . הוא מסוגל להקים אותנו מהמיטה עשרים פעם. בבוקר הוא כמובן לא זוכר שבכה בלילה . ניסינו לדבר איתו /לחבק אותו/להבטיח מתנות /לכעוס וכל מני פתרונות יצירתיים אחרים ודבר לא עוזר זה רק מחמיר מלילה ללילה . אוסיף רק שהבעיה קיימת גם בשנת הצהרים בגן. אודה לעזרה אני די מיואשת,ובעיקר עייפה .

17/04/2008 | 15:01 | מאת: חלי ברק-שטיין

נתי, יתכן ובנך חרדה מהשינה. זה בהחלט קורה, שילדים חוששים מהכניסה למיטה, ומהשקט וההרפיה שנדרשים כדי להרדם. יתכן והוא לא נרדם מיד, והשכיבה 'לחכות לשינה' מפחידה אותו. כך בלילה וכך בצהריים. זה קורה לילדים אקטיביים מאוד, שלא רגילים 'להיות בשקט' אני חושבת שאתם יכולים לומר לו בצורה רגועה שאולי הוא לא אוהב להרדם, לראות את תגובתו, ואז לחפש יחד איתו שיטות איך להרדם בקלות יותר. יעזור אם תעשו את התהליך בליווי פסיכולוג ילדים, שגם יבין במדויק יותר מה מציק לו, וגם ינחה אתכם בתהליך השינוי בהצלחה חלי

29/04/2008 | 02:36 | מאת: נתי

נתי, כמה שאני מזדהה איתך לי יש ילדה בת 4.1/2 שהיא מתעוררת תוך כדי שינה בצעקות ורועדת כתוצאה מחלום או חרדות כלשהן. חשוב שתבחיני האם הילד נמצא במצב ערני או רדום לרוב העיניים שלהם פתוחות והוא עדיין חולמים וממשיכים למלמל לבמצב כזה אזור לדבר עם הילד רק לחבק ללטף ולהרגיע ותוך כמה דקות זה יעבור וחוזר לישון כאילו כלום לא קרה ונכון את צודקת בבוקר הם לא זוכרים כלום. בדקי בבית האם יש שינוי בהרגלים, אולי ילד מציק לו בגן, הגגנת צעקה עליו, אולי נבהל מאיזה כלב וכו'... (אצלי זה נובע מילדת תינוק חדש למשפחה)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים