תינוק בן שנה מרביץ לאמא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/04/2008 | 14:38 | מאת: אני

הי בני בן השנה כל הזמן נותן לי כאפות, כשאני אומרת לו לא ומזיזה את היד שלו הוא מתחיל לבכות ונעלב ושוב חוזר להוריד לי כאפות. האם תינוק בן שנה יכול להבין את המילה לא ? נימאס לי מהכאפות שהוא מנחית עלי כל הזמן ומאוד לא נעים לי. מה עושים ? אמא מוכה

16/04/2008 | 04:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

כן, ילדים בני שנה מבינים את המילה לא, במיוחד כשמלווים אותה בטון ברור, ושפת גוף ברורה. זה בסדר שיעלב, אבל שלא ירביץ שוב. הוא צריך ללמוד העבירי את המסר באדיבות אך בתקיפות, ובשאר הזמן תני לו את כל החום והאהבה שאפשר. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים