ילד אלים בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

15/04/2008 | 07:49 | מאת: שש

שלום חלי יש לי בעיה ממש ממש קשה שאשמח אם תוכלי לייעץ לי לגביה. יש לבן שלי חבר בגן, הם בני שנתיים עכשיו ומאוד אוהבים זה את זה. הבעיה היא שהחבר כל הזמן חוטף לבני צעצועים שבהם הוא משחק וכן הוא גם דוחף אותו וגם מכה אותו. בני עדיין לא יודע להחזיר ורק מקבל את המכות ובוכה ממנו כל יום. דברתי עם הגננת ומנהלת הגן והיא אמרה לי שכנרא הוא זקוק לעוד תשומת לב ועל כן הן נוהגות לתת לו אותה בחיבוקים וחום. אני ממש מיואשת מכך שכל יום אני צריכה להתבשר על מקורם של סימנים כחולים בחלקי גוף שונים ולדעת שמדובר באותו ילד שמכה את בני. מה עושים???... תודה מקרב לב

16/04/2008 | 04:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

לדעתי, גם בני שנתיים אמורים להבין שאסור להרביץ, אם החברות בין בנך לחברו גורמת לו לסבל, צריך להפריד ביניהם. שבגן יגידו חד משמעית לילד האחר, שאם הוא מרביץ הם לא יכולים לשחק יחד. כך הילד השני ילמד שעליו להתאמץ, ויפסיק. אסור שיתנו לגיטימציה להתנהגות כזו. אמרי גם לבנך, שאסור להרביץ לו, שיגידו לגננת, שיגידו לחבר, שילך משם. הוא חייב להבין שזה לא חייב להיות ככה . צריך להגן עליו. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים