אני מוצפת בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

09/04/2008 | 09:39 | מאת: רחל

שלום רב, בני בן 5.5 לפני שנה וחצי עברנו דירה מבית שהוא מאוד אהב עם חבר קבוע והכל היה בטוח עבורו, למקום קטן יותר חברה חדשה בית קטן שכור המעבר היה מתוך בחירה ונבע מקושי שלנו (ההורים) התהליך לא היה פשוט אך ניראה שכולנו התחזקנו אצל בני רק עכשיו ניתן לראות ניצני השלמה עם כל המעבר. בני הוא ילד חכם לומד הרבה על העולם יש הרבה נושאים שמעניינים אותו את רוב הדברים לא קשה לו להשיג הוא יודע בדיוק איך לרוב מדובר בחומר. במשפחה הוא בן בכור נכד בכור ומאוד נערץ תמיד כולם רוצים להיות איתו לטייל איתו וכו' אך ברור לי עדין כי מעמדו בחברה לא כפי שהיה רוצה לרוב הוא מתקשר להזמין חברים ולעיתים ניראה נואש בניסיונות לקדם את עצמו, אני לא יודעת איך להתמודד עם מצבים בהם הוא ממש נפגע כשמישהו מבטיח לו להיפגש איתו אחה"צ ואז הולך לאחר (גם אני הייתי נפגעת מזה) איך אחזק אותו איך העלה את ביטחונו העצמי כך שיגיע לקבוצת השווים ויבין כי גם לו יש מה להציע וכך ישדר. מצטערת על ההצפה ממש שיקוף של מה שאני חווה. תודה מראש

09/04/2008 | 23:44 | מאת: חלי ברק-שטיין

רחל, אני מבינה אותך. כשלילד שלנו לא טוב חברתית, זה קורע לב בכל אופן, צריך סבלנות מצד אחד, וגם לבדוק אם יש איזושהי בעיה. אתם שם שנה וחצי, למה ילדים לא רוצים לשחק איתו? הוא כבר לא חדש. זה קורה לכולם, רק לו? הייתי בודקת עם הגננת מה מצבו החברתי, וגם איתו- אם משהו קשה לו. לפי המידע ולפי מה שמבינים הייתי מנסה לראות אם ואיך אפשר לעזור לו לשפר את מצבו את תוכלי לשפר את בטחונו העצמי אם לא תשדרי מתח מחד, ולא תתעלמי מאידך. שיחד תנסו להבין מה קורה, ותנסו למצוא פתרונות- זה עוזר את יכולה לקרא עוד בפרק על חברים בספרי 'תקשיבו לי רגע' בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים