ילד בן 5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

08/04/2008 | 22:27 | מאת: אלונה

שלום רב יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי לפני כמה זמן גילתי א5ת בני בן ה5 ואחיו בן ה4 מיסתגרים בחדר שהבן הגדול ביקש מהבן הקן להוריד מכנסיים והם כאילו שיחקו.ואני נורא כעסתי עליו.לאחר זמן מה שמתי לב שהוא מידי פעם הוא נוגע באיבר מינו כיאלו מחזיר הילד בן ה5 כשהוא רואה טלויזיה נגיד אני אומרת לו מה אתה עושה ?הוא אומר כלום מגרד לי.לפני כמה ימים תפסתי אותו יחד עם ילד בן גילו מתחבאים והוא בירש מהילד להוריד מיכנסיים ואז בני כביכול עקץ אותו.פה כבר ניגמה לי הסבלונות ולא ידעתי מה לעשות איתו.אין לי מושג למה הוא מיתנהג כך?האם יכול להיות שמישהו פגע בו חלילה?או מישהו עושה לו משהו כזה שהוא עושה לאחרים.האם זה נורמלי ומה עליי לעשות? ואיך להסביר לו?זה מאוד דחוף עבורי אודה לכם אם תענו לשאללתי זו בהקדם. בתודה א

09/04/2008 | 23:40 | מאת: חלי ברק-שטיין

אלונה, אני מבינה שאת מודאגת. סקרנות מינית היא טבעית, וגם אוננות. מה שפחות נפוץ לפי התאור שלך זה שהילד מתעסק בנושא באינטנסיביות. האם זה חדש? האם משהו מציק לו? האם תוכלי לבדוק בגן, אם הוא נחשף למשהו, אולי אפילו בטלויזיה. לדעתי את יכולה לשאול אותו ישיר ,שאת רואה שהפיפי מעניין אותו, גם שלו וגם של אחרים, ושיספר לך על זה. אם זה לא יהיה טאבו עבורך, אולי תוכלי להבין יכול לעזור לך לקרא פרק בנושא של מיניות ילדים בספרי 'תקשיבו לי רגע'. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים