אבססיה בילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

07/04/2008 | 10:36 | מאת: א.ד

שלום רב לך והמון תודה על התיחסותיך אני רוצה לציין שאכן דיברתי עם הילדה והיא נימצאת בחרדה שהיא תענש , היא נימצאת בכיתה ב" בב"יהס ממלכתי רגיל ולומדת בשיעורי תורה על אלהים ועל העונש של אדם וחוה ועל העונש של קין והבל והיא פיתחה חרדה שאלהים רואה הכל והיא מפחדת ממנו שהיא או מישהו מהמישפחה יענשו ביגלל זה , אנחנו מישפחה מסורתית לא דתיה , אבל היתי רוצה לדעת איך להגיב ולענות תשובה שתתאים להבנת ילדה בת 7 ולהסביר מיהו אלהים,הרי זה משהו שקשה להסביר לילדים ואיך להגיב לפירוט ההיתנהגות שלה האם להתעלם או להתיחס, תודה מראש .

09/04/2008 | 07:09 | מאת: חלי ברק-שטיין

טוב שדיברת, וטוב שהיא שתפה. תמשיך לדבר איתה, תשאל אותה מה זה אלהים בשבילה. ותסביר לה שאלהים אכן רואה את כולנו, ובוחן את מעשינו (ברוח היהדות והמסורת) אבל שהוא עושה זאת בחמלה. שהוא לא מעניש סתם, שהוא מכיר ילדים, ובכלל לא כועס על טעויות ושגיאות שלהם. שמותר לפעמים לא להיות בסדר, שאלהים יודע שזה טבעי. תתאר אותו בשבילה כדבר ידידותי, ואנושי. זה יפחית את החרדה שלה מהעונש. כך תופנם לה דמות אלהים אפשרית ולא מעוררת אימה. טוב לכולנו. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים