הילדה עצובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/04/2008 | 19:42 | מאת: שירה

שלום, יש לי ילדה בת שבע מאז שאני זוכרת אותה היא תמיד היתה עצובה קשה היה לראות חיוך על שפתיה, כמובן שאם היתה רואה משהו מצחיק או משחקת עם חברות אז היה חיוך ואפילו צחוק.התגרשתי, חשבתי שזאת הסיבה לעצב אבל נדהמתי לגלות שאחרי הגירושים שלי הילדה השתנתה פלאות קיבלה שימחת חיים שמעולם לא ראיתי מי שמכיר אותה אמר שהיא השתנתה מאוד לטובה כמובן.כחצי שנה אחרי הגירושים הילדה שוב חזרה להיות עצובה וסגורה. כמובן שבדקתי אם יש מישהו שמציק לה הטריד אותה פגע בה התשובה היתה שלילית. מה עושים???

09/04/2008 | 06:55 | מאת: חלי ברק-שטיין

שירה, קשה לדעת מדוע היא עצובה, יתכן וזו נטיה שלה, יתכן וזו תגובה לארועים חיצוניים. האם בררת איתה אם היא מרגישה עצובה או שזה רק נראה ככה כי היא לא חייכנית ואולי מופנמת ובישנית? זה חשוב להבין אם היא מוטרדת ולא מרוצה או שזו התרשמות שלך ליתר בטחון הייתי הולכת להתיעצות, או להתרשום של פסיכולוג שיצפה בה, וידבר איתה, ויוכל לספר לך על 'מאחורי הקלעים שלה'. יש טכניקות של ציורים ודיבוב שעוזרים. זה יתן לך כיוון . בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים