תגובת פחד לצרחות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/04/2008 | 08:56 | מאת: מורן

שלום, בתי בת ה- 10 חודשים נמצאת ביום יום אצל מטפלת עם עוד פעוטה בת 11 חודשים מאז היו בנות 4 חודשים. שתי הקטנות משחקות ביחד ומחייכות אחת לשנייה אך אתמול נוכחתי לראות אירוע שמטריד אותי. הפעוטה השנייה לעיתים נותנת צרחה קולנית מאוד אך תגובת בתי הייתה תגובה מאוד מאוד היסטרית - איך שהיא שמעה את הצרחה היא קפאה במקומה ושניות לאחר מכן החלה בבכי היסטרי כמעט טראומטי - ולעולם לא ראיתיה מגיבה בצורה כזו. במשך דקות ארוכות מאוד לא ניתן היה להרגיע אותה. המטפלת סיפרה לי שבתי מפחדת מהצרחות של זו השנייה אך לא תיארתי לעצמי שזה עד כדי כך. הייתי מצפה מבתי להתרגל לכך כבר משום שההנחה היא שזה קורה ביום יום. ואם תגובתה היא כזו וזה קורה כל יום - מה יכולה להיות ההשפעה של זה עליה? מה יכול לגרום לה לפחד עד כדי כך ומצרחה?ברור לי שצרחה זו כנראה מזכירה לה איזשהו משהו שמאוד מפחיד אותה, אך מה יהיה גם כשהיא תיכנס לגן בעוד מספר חודשים ויהיו עוד ילדים שיצרחו? אני חייבת לציין שאני מאוד מרוצה מהמטפלת ובתי מאוד קשורה אליה ואוהבת אותה ואני בטוחה שזה לא קשור אליה. מבקשת עצה.

09/04/2008 | 06:57 | מאת: חלי ברק-שטיין

מורן, התגובה של בתך אכן קיצונית. לא ברור מה מטריד אותה, האם היא נחשפה לצעקות בהקשר מפחיד, האם היא נבהלת מעוד דברים? האם קשה להרגיע אותה אחרי שהיא נבהלת? צריך לנסות להרגיע אותה, להרגיל אותה לצרחות, אפילו לשחק במשחק צרחות שהיא תתרגל. אם זה לא עובר, אפשר להתיעץ- אולי יש לה רגישות חושית בשמיעה, שווה לבדוק- פיזיולוגית וגם נפשית בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים