שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/04/2008 | 15:20 | מאת: שירה

שלום, לגבי הבן שלי שהוא בן 4. שמתי לב שהוא אוהב להזמין חברים ולא כל כך אוהב ללכת לחברים וכשבאים אליו חברים הוא החבר הכי מתוק בעולם עד כדי שלי זה נראה מהצד כאילו הוא מבטל את עצמו. הוא יעשה תמיד מה שהילד השני יבחר, הוא תמיד יוותר, אם הילד יבכה הוא תמיד יתחנף אליו כי הוא נבהל מהבכי. אני לא יודעת אם להתערב או לא. לפעמים אני לא מתערבת ולפעמים אני אומרת משהו כמו קודם הוא בחר איזה משחק תשחקו ועכשיו אתה תבחר איזה סרט תראו... האם זה בסדר? איך ללמד ילד להיות אסרטיבי? שיעמוד על שלו

04/04/2008 | 06:15 | מאת: חלי ברק-שטיין

שירה, בהמשך לתשובתי הקודמת. לבנך כנראה מאוד חשוב מה חושבים עליו. חשוב לו מאוד להיות אהוב ומוצלח וזה מונע ממנו להיות אסרטיבי. ככל שתחזקי את הבטחון העצמי שלו שהוא טוב ובסדר כמות שהוא, כך יהיה לו יותר קל עם עצמו ועם אחרים. צריך לעזור לו להפחית את הלחץ שמתבטא בכל התחומים כנראה את יכולה לקרא גם בספרי 'תקשיבו לי רגע' את הפרק על חיזוק הבטחון העצמי, וזה יתן לך כיוון. אני רואה שיש לך התלבטויות חינוכיות, ואת חושבת על הדברים. לפעמים ספרים יכולים לעזור, לפעמים יעוץ. זה בהחלט יכול לסייע. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים