עצמאות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

01/04/2008 | 22:26 | מאת: שרון

שלום, יש לי בת בת שבע וחצי. כמה מהחברות שלה כבר נשארות לבד בבית או יורדות לבד לגינה ,אני עדיין לא נותנת לה את העצמאות הזאת פרט ללשחק בחצר . אני תוהה אם אני לא גורמת לה להרגשה שלא סומכים עליה. הסברתי לה שהיא עוד קטנה בשביל להיות לבד ,ניסיתי להסביר לה שלא בטוח להיות לבד בגיל הזה ,אבל לא כל כך מצאתי את המילים המדויקות?אני עברתי ניצול מיני בילדותי ולכן החרדה שלי גדולה עוד יותר ,אבל אני לא רוצה להעביר לה את רמת החרדה שלי ולכן השאלה שלי היא מתי כדאי לאפשר לה יותר עצמאות בנושא הזה ואיך אני מסבירה לה ? תודה.

04/04/2008 | 06:00 | מאת: חלי ברק-שטיין

שרון, אני חושבת שטוב שיש לך את המודעות לשאול, ולזהות שאולי יש קשר בין חווית הילדות שלך לחרדה שלך כלפי בתך. חשוב שתהיה לה עצמאות, במיוחד אם היא רוצה אותה. ממש לא טוב להסביר לה שהעולם מסוכן, ועדיף שלא תהיה לבד כי זה להכניס לה רעיונות וחרדות לראש. לדעתי, תני לה להיות גם קצת לבד בבית, וגם קצת בגינה. תני לה הדרכה ענינית לא לדבר עם זרים, לא ללכת איתם- בלי ההסברים שמשהו רע יכול לקרות. הדרכה כמו בכל תחום אחר. והכי הייתי ממליצה לך ללכת להתיעץ בעצמך, לעבד את החוויה שעברת שכעת בגלל בתך מעוררת בך חרדה גדולה כל כך. שינוי אצלך יאפשר גם לבתך התפתחות תקינה בלי שתצטרך לסחוב את הטראומה שלך עליה. זה בהחלט יכול לעזור בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים