אובססיה בילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

31/03/2008 | 10:18 | מאת: א.ד

שלום רב ביתי בת 7.5 בחודש האחרון שמתי לב שהיא אומרת לי או לאחים שלה כל מעשה קטן שהיא מבצעת למרות שאנו אומרים לה שאין צורך היא טוענת שהמשפט שהיא אמרה "יתקע לה במוח" אם היא לא תגיד ,אני רוצה לציין שהיא ילדה נבונה אך יחד עם זאת מאוד רגישה וחרדה למישפחה,כיוון שהיא איבדה סבא לפני כשנה והיא הבינה שהחיים זה לא משהו קבוע, אניהיתי רוצה לדעת כיצד להגיב תודה מראש.

07/04/2008 | 06:28 | מאת: חלי ברק שטיין

סליחה על האחור בתגובה, אכן פספסתי. מדבריך עולה שהתופעה קורית בחודש האחרון, ואז מעניין לדעת אם משהו קרה בחודש האחרון שגרם לכך. הדיבור שלה על מעיד על מתח וחרדה. משהו אצלה לא רגוע, והיא כנראה מוטרדת מהתגובות כלפיה לכן היא חוזרת ומסבירה את עצמה. אני לא בטוחה שזה קשור למוות במשפחה לפני שנה, ואולי כן. הייתי מנסה לבדוק איתה בדיבור חופשי בלי לחץ אם משהו מטריד אותה, וגם אם משהו מכעיס אותה. כי לפעמים חרדה מבטאית כעס שלא יכול להתבטא. אולי עצם הדיבור על הדברים ישחרר את המתח. ואם הסימפטום לא יעבור ואולי אפילו יחריף אז אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע אשמח להתעדכן, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים