השכמות בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

30/03/2008 | 14:57 | מאת: גלי

שלום רב. בכורתי בת שנה וחודש, יונקת. עדיין מתעוררת כל שעתיים-שלוש בלילות לינוק ולעיתים אף פחות מכך.בלילות האחרונים היא מתעוררת לדעתי כתוצאה מכאבי שיניים ודורשת לינוק.אני מנסה לתת לה מים אך היא לא מוכנה ורק הציצי עוזר לה להירגע (את המוצץ היא מוציאה מהפה).יש לציין כי אני נמצאת איתה בבית וגם את שנת הבוקר והצהריים אני מרדימה אותה כאשר היא עליי.היא עדיין ישנה איתנו בחדר.גם כשניסיתי לישון מחוץ לחדר על מנת לבדוק האם נוכחותי הפריעה זה לא עזר. שאלתי: האם ייתכן שהבעייה היא הרגל ולא צורך? האם בגיל כזה שעדיין לא מבינים מה מפריע להם וכמה הם זקוקים לנו, כדאי לנסות לשנות את פני הדברים גם במחיר של בכי של הילדה? שיטה נפוצה היא לתת לילד לבכות עד שיתרגל שלא קמים אליו בלילה ואז לפי מה ששמעתי הילד לומד לישון .אינני מעוניינת בשיטה זו.בינתיים, אנחנו לא ישנים בלילות וקשה.מהמ ניתן לעשות? תודה.

04/04/2008 | 05:53 | מאת: חלי ברק-שטיין

גלי, אין תשובה אחת נכונה. אבל חשוב שתדעי שהתינוקת שלך בהחלט מבינה את הקשר בין התנהגותה לתגובה שלך. והיא רוכשת הרגל, שככל שיימשך יהיה קשה לשנותו. אם את ברורה לעצמך שאת רוצה לעשות שינוי, ויש לך כוח, אל תהססי להתחיל בשינוי. בהדרגה, וגם במחיר שתבכה מעט. אם היא לחלוטין לא בשלה לשינוי תראי את זה לפי כמות ומשך הבכי, אבל ברוב המקרים היא תתרגל. שווה לנסות. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים