בעיית שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/03/2008 | 18:03 | מאת: ציפורה

יש לי 3 ילדים הקטנה בת 14, ילדה טובה ,עדינה,רגישה מעט,תלמידה דיי טובה,אך בעה אחת דיי מציקה,קושי בלהרדם בלילה, היא לא נחה בכלל בצהריים,ומסוגלת להיות עירה עד אחת,שתיים לפני בוקר,עד שאני מרחמת עליה וקוראת אלי למיטה,היא בחדר לבד,ודיי מציק לה,שאלתי אותה מה מציק לה?והיא לא יודעת להסביר לי,היא ילדה פתוחה מאד,ואני לא מרגישה משהו שיכול להצדיק הבעיה,יש לציין שהיא דיי קשורה אלי,ופחות פוגשת ונפגשדת עם חברות,אנא יעצו לי כיצד לפעול? תודה

01/04/2008 | 06:18 | מאת: חלי ברק-שטיין

01/04/2008 | 06:20 | מאת: חלי ברק-שטיין

ציפורה, בתך בגיל ההתבגרות, יתכן שיש שינוי במחזורי השינה שלה. ויתכן גם שמשהו מציק לה, לאו דוקא משהו חיצוני וגדול. הייתי מתיעצת ראשון עם רופא המשפחה לגבי הגורמים הפיזיולוגיים, ואחר כך עם פסיכולוג שיעזור לכם להבין מה מטריד אותה. לא מדובר בהכרח בטיפול, אלא בבירור והבנת המצב, והצעת כיווני התמודדות בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים