גבולות וחוקים....

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/03/2008 | 12:36 | מאת: דנה

שלום, אני אם לשתי בנות, מאוד חשוב לי לדעת מה עושים כשהן חוצות את הגבולות והחוקים למרות שיש גבולות מוגדרים וחוקים מוגדרים, שהרי ענישה היא לא עובדת בד"כ(בכל אופן אצלי) וברגע שהן "עברו על החוק" הן יודעות שלא קרה משהו מאוד חמור... תודה

29/03/2008 | 06:24 | מאת: חלי ברק-שטיין

דנה, נושא המשמעת הוא נושא מורכב. אענה בקצרה לשאלתך- חשוב שתחזקי את הבנות כשהן בסדר, ותמצאי את הסנקציה המתאימה להפעיל עליהן כשהן לא. נסי להכיר אותן, מה מפעיל אותן, מה יגרום להן להתאמץ. תני סנקציות קצרות, שלמחרת אפשר לשנות ולהפסיק. היי עקבית ונחושה והמסר יעבור. אל תדברי ותסבירי הרבה, זה לא יעזור. וגם דעי, שמשמעת דורשת מאמץ, אין קיצורי דרך את יכולה לקרא עוד תובנות ועצות על משמעת בפרק בנושא בספרי 'בגובה העיניים', ובספרי 'תקשיבו לי רגע'. שניהם באתר שלי בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים