פחד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/03/2008 | 06:03 | מאת: mirit

שלום . בתי בת ה-5 עד כלפני חודש, הייתה נפרדת ממני בקלות בבוקר. כעת היא נצמדת אליי , בוכה ונתלית ולא רוצה שאלך(הגננות אומרות שחמש דקות אחרי שאני הולכת היא נרגעת,כמו כן מס' ילדים מתנהגים כמוה בבוקר) חשוב לציין שיש לה גננת מקסימה עם עשייה חינוכית מדהימה. בנוף, בשבועיים האחרונים , היא רוצה שאצטרף אליה כאשר היא הולכת לחברים(זה לא היה כך) וכשאני מנסה לברר למה היא אומרת שהיא לא רוצה לאבד את המשפחה שלה(גם כאן חשוב לציין שלפעמים היא משתמשת בביטויים מסרטים שהיא רוצה אך לא יודעת אם יש קשר) חשוב לציין שלמעט השינוי הזה, אין שינוי בהתנהוגתה או הרטבות וכודמה היא במצב רוח טוב כמו כן בבית יש תינוקת בת שנה וחצי שמהתחלה קבלה אותה יפה. שאלתי האם אני מפספת כאן משהו ומה אני אמורה לישות. תודה רבה

29/03/2008 | 06:18 | מאת: חלי ברק-שטיין

מירית, נשמע שמשהו מטריד אותה, משהו שגרם לשינוי עכשיו באמצע השנה. אולי זה משהו שנראה לך שולי, אולי סרט שראתה, משהו שהפחיד אותה, מודעות גוברת למוות או פרידות. הייתי שואלת את הגננת, בודקת במשפחה , ילדים רגישים מאוד ויכולים לשנות לכן את ההתנהגות. דבר נוסף שכדאי לבדוק זה אם משהו מכעיס אותה בזמן האחרון, אם היא כועסת עליכם למשל. לפעמים כעס 'מתהפך' ומתבטא בחרדה. בינתיים, הייתי מתיחסת בכבוד לחרדה שלה, קצת הולכת לקראתה, וקצת שמה גבולות. נפרדת בגן, נפרדת אצל החברות. כך היא תחזור לעצמה לאט לאט. אשמח לשמוע את דעתך, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים