בעיה ריגשית.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/03/2008 | 13:02 | מאת: חלי

בס"ד חלי שלום. ההני גרושה ואם לשלושה ילדים ויש לי בעיה עם הבן האמצעי בן ה 10 וחצי ילד רגיש מאד , הבעיה איתו היא בביה"ס הילד מרבה לריב עם חבריו הוא מגיב בזעם והשתוללות, בביה"ס הנ"ל הוא חדש אך גם בבית הספר הקודם איתו היו איתו של פחד והתעלפויות ,זה התחיל כאשר היתה איזה שריפה בשכונת המגורים הקודמת כאשר ילדי היה בכיתה ב' והמורה נתנה הרצאה הוא התעלף איבד את ההכרה לכמה דק' וחזר לעצמו , כאשר בדיקות לא גילו כלום אצלו ועם הזמן הכל חלף ,ובמהלך הזמן התלמידים בכיתתו התחילו הציקו לו, נלחמתי בכדי להעבירו לבית ספר אחר אך גם בביה"ס הנ"ל כפי שציינתי הוא מרבה לריב המורה והמנהלת ניסו לדבר איתו וגם אני והוא לא מספר מדוע הוא מתנהג כך אינני יודעת מה לעשות ואיך לעזור לו להפתח ולספר ו מה באמת מפריע לו ולמה הוא מגיב כך ? אשמח אם תוכלי לעזור לי. בברכה חלי

29/03/2008 | 06:15 | מאת: חלי ברק-שטיין

חלי, עניתי לך במייל אישי. מקווה שעזר, חלי

28/05/2008 | 10:02 | מאת: אתי שאלתיאל

יש לי ילד בן 8 וחצי לומד בכיתה ב' בביה"ס רגיל. סובל מבעיות חברתיות, מרבה להציק לחבריו לכיתה (לא באלימות ) נוגע להם בפנים, נותן צביטות קטנות, הצקות מעצבנות המחנך סיפר לי שהוא משחק קלפים עם הילדים בהפסקה ולא יודע להפסיד פתאום קם לוקח את הרגליים והולך. בנוסף דניאל ילד שסובל מבעיות של קשב וריכוז לא רגוע בכיסא וגם בזמן השיעור מציק לחבר שיושב לידו (דוחף לו את הספר). דניאל ילד עדין לא ילד מרביץ או היפר להיפך יש לו נטייה לחולמנות וזה מה שגורם לו הרבה פעמים לפספס חלק ניכר ממה שמתרחש בשיעור. רציתי לדעת אם יש קשר בין הקשב והריכוז לבין הבעיות החברתיות וכיצד אפשר לטפל בבעיה זו?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים