חרדות אצל בני הבכור בן ה-7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/03/2008 | 11:00 | מאת: אלון

שלום לאחרונה בני בכורי בן ה-7 חרד לבצע דברים "לבד" למשל ללכת לחדר משחקים ולשחק הוא מבקש מאחיו הקטן ממנו (בן 5) שיבוא איתו לחדר או לשחק במחשב בחדר מחשב ... הוא ילך לשם כשהוא מלווה עם אחיו הקטן . או כל פעילות אחרת שנעשית שלא בנוכחות אחד מבני הבית בחדר אחר מרוחק יותר . האם זו התנהגות אופיינית לגיל ? איך להתמודד ? ראוי לציין כי הוא ילד מאוד חיוני וחברותי שמח מאוד ,הוא פשוט דואג שתהיה נוכחות של מישהו נוסף בסביבה שבא הוא רוצה להיות ..לא מחייב נוכחות מבוגר . אודה לתשובתך אלון.

28/03/2008 | 01:59 | מאת: חלי ברק-שטיין

אלון, ההתנהגות של בנך לא חריגה, לילדים רבים יש חרדות מלהיות לבד. במיוחד בבתים גדולים. אבל מה שמעניין בשאלתך הוא שאמרת שזה קרה 'לאחרונה'. האם זה לא היה קיים קודם? ואם כן, מה השתנה? משהו מטריד אותו? אולי אפילו משהו שנראה לך קטן וסתמי אבל בשבילו זה משמעותי? שווה לחשוב על זה. הייתי גם ממליצה לנסות לדבר איתו. בשיחה פתוחה לשאול אותו אם משהו מטריד אותו. אם הוא שם לב לכך שהוא כל הזמן צריך מישהו, ושאם בא לו לנסות להיות לבד לפעמים. אם הוא יזהה את התנהגותו ויסכים לרצות לשנות- אפשר לחשוב יחד איתו מה יעזור לו, ולעודד אותו מידי פעם להיות לבד. בהדרגה ובלי לחץ- זה כיוון רצוי בהצלחה חלי

28/03/2008 | 19:06 | מאת: אלון

תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים