שנתיים ודימיון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/03/2008 | 14:29 | מאת: חנה

בני בן שנתיים ו-5 חודשים מאשים את הדובי, האריה וילדים אחרים שעשו משהו שהוא עשה, לדוגמא האריה הרביץ לאחותו האם להעמיד את בני על טעותו או לכעוס על האריה, שאסור להרביץ?

27/03/2008 | 01:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

חנה, אני בהחלט חושבת שכדאי לומר לו שהאריה לא עשה כלום, ושהוא היה לא בסדר. התגובה שלו הגיונית, ומתאימה למאפייני החשיבה, ועדיין- רצוי לא לשתף איתה פעולה כי אחרת הוא לא ילמד בהדרגה שהמציאות היא אחרת. אפשר להגיב לאריה, אבל לעבור ולהדגיש את התגובה אליו. לאו דוקא לכעוס, אולי לתת סנקציה, או להסביר. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים