ילד בן 11 פחדים ומצב רוח ירוד בבית הספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

02/03/2008 | 21:47 | מאת: עליזה

בני בן 11 לומד בכיתה ו' לפני מעבר לחטיבת בניים , מלפני כ-3 שבועות החל לפתח פחדים בכל מה שקשור לבית הספר, הוא מסרב ללכת וכל יום מחדש יש ויכוח ובסופו של דבר אנחנו מכריחים אותו ללכת. הוא מתקשר אליי מס' פעמים ביום ומבקש שאני אבוא לקחת אותו . הוא בקושי לומד , וזה למרות שהוא היה ילד חרוץ ותמיד הכין שיעורים . ניסיתי לברר איתו אם קרה משהו בבית הספר והוא טוען שלא קרה כלום הוא פשוט מרגיש שבית הספר מאיים עליו ומפחד כל הזמן שמשהו יקרה. הוא מרגיש בטוח רק בבית או בכל מקום אחר מלבד בבית הספר. קיימתי שיחה עם היועצת וכמובן גם עם המורה וגם הם לא הצליחו להוציא ממנו כלום.פניתי לעזרת פסיכולוגית ילדים אבל רציתי לדעת האם לוותר לו על בית הספר בנתיים או להיות עקבית ולהכריח אותו ללכת לשם.

05/03/2008 | 04:24 | מאת: חלי ברק-שטיין

עליזה, חרדת בית ספר כפי שאת מתארת אותה היא בהחלט נושא מורכב וטוב שפנית לעזרה. את צריכה לשאול את הפסיכולוגית שמטפלת בו מה היא ממליצה כתשובה לשאלתך. בדרך כלל הגישה היא לא לוותר, אבל הפסיכולוגית תדע טוב יותר, כי היא רואה את התמונה הכוללת. חשוב שהטיפול בילד יכלול גם הדרכה שלכם ההורים, וגם הדרכה של בית הספר. עבודה משותפת של כל הגורמים יכולה להפחית את הבעיה. אז פני אליה ובקשי הדרכה בהצלחה ובתקווה שהילד יחזור להרגיש בנוח בבית ספר חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים