ילד בן 4

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/01/2008 | 18:26 | מאת: נינה

יש לי בן בן 4 מאוד בוגר חכם וחברותי ורגיש , הבעיה היא שבגן יש ילדים שמרביצים לו והוא לא מחזיר להם בגלל שהגננת לא מרשה והוא מפחד שהיא תשים אותו בעונש. כל פעם אחרי מקרה כזה בגן הוא לא רוצה ללכת לגן ביום למחרת, אנחנו מנסים לדבר איתו אבל הוא לא משתף פעולה ולא מספר לנו מה עובר עליו. ברצוני לדעת מה כדאי לי לעשות, האם להסביר לילד שמותר לו להחזיר ולגונן על עצמו או שללכת לפי השיטה של הגננת?

30/01/2008 | 04:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

נינה, אני חושבת שהדבר הנכון לעשות הוא לדבר עם הגננת, להתיעץ איתה לגבי המצב. הרי לא טוב יהיה להכניס את הילד לדעות מנוגדות בגן ובבית. אתם המבוגרים צריכים לשבת ולמצוא פתרון שיתאים לחוקי הגן אבל יפסיק את הסבל של הילד. הוא צריך להרגיש מוגן בגן. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים