תינוק בן שנה ו - 10 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/01/2008 | 11:09 | מאת: דבורה

שלום רב, בני בן שנה ו-10 חודשים, יש מנגינות שונות, שירים שונים שגורמים לו להיות עצוב, לבכות ולבקש ממני להחליף את התחנה (אם מופיע בטלוויזיה), אני מדברת על מנגינות גם בעברית וגם בצרפתית שילדים אחרים תמיד נהנו מהן ואף פעם לא הגיבו כך. הוא קודם כל "עושה פרצוף" של.."עוד שנייה אני בוכה" ואם לא מחליפים מהר או שמיד מפסיקים לשיר זה מגיע לדמעות. לתקופה ארוכה חשבתי שאולי זהו מצב טבעי אבל אני כבר לא כ"כ בטוחה ואני לא רואה שזה עובר עם הזמן.(יש לו צעצועים עם מנגינות שאני לא יכולה להפעיל...) אז אני חייבת לספר כי בגיל 5 חודשים הוא עבר טראומה של תאונת דרכים: אמי טיילה איתו על המדרכה, הוא היה בעגלה, כשרכב איבד את השליטה ועלה על המדרכה והתנגש בשניהם, הוא היה חגור אבל העגלה התהפכה ונתקעה בגלגלים של הרכב, הוא קיבל רק מכות יבשות (נס), אמא שלי נמצאה תחת הרכב,הייתה תקופה קשה אבל יצאה מזה. שניהם פונו באמבולנסים, בנפרד, לבית החולים. אשמח לדעתכם המקצועית,והאם אתם ממליצים שאקח אותו לפסיכולוג ילדים. תודה ושבוע טוב!

28/01/2008 | 05:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

דבורה, קשה לדעת מהתאור שלך מה מקור התגובה הרגשית שלו, אבל נשמע שהוא במצוקה, וזה דורש התיחסות. אני בהחלט חושבת ששווה לך להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי, שישמע ממך יותר פרטים, ואולי יראה אותו. זה בטוח ירגיע אותך, ויכוון אותך איך להגיב. התאונה שהוא ואמך עברו כנראה השפיע בדרך כלשהי עליו, ברמה לא מודעת וחושית, שווה להתיחס לנושא, יש לך רק מה להרוויח מזה. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים