הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

26/01/2008 | 15:18 | מאת: קרן

בני בן שנתיים ושמונה חודשים.אוכל מספר מצומצם של דברי מאכל :אורז,קוסקוס,פתיתים,בננה,ביסקווטים,קורנפלקס עם חלב,מעדןגמדים ודייסה. לא מוכן לאכול שום דבר אחר.לא ירקות ,לא פירות ,לא בשר ולא עוף.לעיתים נדירות מוכן לנסות.מכניס לפה וזורק מיד החוצה.כל דבר אחר הוא "איחס.האם אני צריכה להרפות מהנושא עד שיחלוף ?האם נידרש טיפול כלשהו ?

28/01/2008 | 05:30 | מאת: חלי ברק-שטיין

קרן, באופן כללי אין טעם ללחוץ על ילדים בנושאי אוכל, זה רק הופך את הנושא למאבק כוח ומחריף את המצב. בכל זאת, אני חושבת שאפשר בגילו להתחיל ללמד אותו לבחור מתוך האפשרויות שאתם שמים לו. למשל, להגיד לו ברור שהוא צריך לאכול גם קצת ממה שהוא אוהב, וגם קצת ממה שהוא לא אוהב. שרק יינסה. אתם יכולים להעביר מסר משמעתי ברור שאתם לא מרשים לירוק ולהגיד איחס, וכך לאט לאט לכוון אותו. יתכן ודברי נשמעים לכם כסוג של לחץ עליו, אבל הכוונה היא שתהיו ברורים ומכוונים, בלי לחץ של כעס ודיבור יתר. הדגש שיהיה כאן תהליך חינוכי של יחס לאוכל. זה יעזור אם את ממשיכה להיות מודאגת בנושא אתם יכולים להעזר בתהליך בדיאטנית של ילדים, או בפסיכולוג התפתחותי שידריכו אתכם. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים