פחד מבעלי חיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/01/2008 | 09:24 | מאת: מיכל

שלום ביתי בת החמש מפחדת מבעלי חיים כמו חתול וכלב בבוקר כאשר אני מלווה אותה לגן אני מנסה להשאיר אותה ברשית השביל אל הגן כדי שהיא תלך את שארית הדרך עד לגן. בסוף השביל ישנן מדרגות ומהמקום בו אני נמצאת אני לא יכולה לראות אם יש שם בעלי חיים העניין הוא שעכשיו חורף ויש לי עוד תינוקת שאני צריכה להכניס לבמנה אחר. בגלל הפחד מבעלי חיים היא מסרבת ללכת לבד כבר עשינו את הדרך הזו בעבר במשך תקופה של חודשים והיא למדה להתמודד. יש הרבה כלבים בישוב בו אנו גרים ככה שהיא נתקלת בהם במהלך היום. אבל גם אז היא מסתתרת מאחורי. ניסינו להתקרב וללטף ולפעמים היא התגברה והסכימה. עדין יש פחד שורשי. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה להתמודד. הכנסת כלב הבייתה לא באה בחשבון כיוון שאנו משפחה שמרבה בנסיעות ואין לנו איפה להשאיר את הכלב ( המשפחות אותן אנו מבקרים לא מעוניינות בביקור של הכלב...) בעבר היה לנו כלב אך מסרנ אותו כוון ששנינו קרייריסטים ולא היה לנו זמן לתת לכלב תשומת לב. ביתי היתה בת 4 חודשים כשהכלב נמסר כך שבעצם לא חוותה אותו. להורי כלב קטן שבהתחלה היא חוששת ממנו ואחרי כמה זמן מתרגלת לנוכחות שלו. הפחד הזה שלה מדיר שינה מעיני כיוון שהיתה פעם אחרת שכלב התקרב אליה והיא מהפחד רצה במנוסה ישר לתוך כביש. במזל לא קרה דבר. שנה הבאה היא עולה לכיתה א' ואני חוששת כיוון שאז לא אהיה איתה בדרך חזרה מבית הספר וה יהיה אז תודה על תשובתכם מיכל

26/01/2008 | 07:21 | מאת: חלי ברק-שטיין

מיכל, הפחד מכלבים אכן נשמע מטריד היא כנראה מאוימת מהכלבים ברמה גבוהה מעבר לשליטה שלה, מה שגרם לה לרוץ לכביש. אולי הפחד התגבר עכשיו כשיש לך תינוקת ובתך קולטת שזו דרך להחזיק אותך קרובה אליה. בכל מקרה , אני חושבת שהתערבות של פסיכולוג התנהגותי, שילמד אותה בהדרגה להפחית את הפחד מכלבים יכולה להיות יעילה. לא טיפול נפשי כללי אלא כזה שממוקד בפחד הספציפי שלה. חפשי פסיכולוגים בגישה הקוגנטיבית- בהביוריסטית cbt הם המתאימים לבת שלך. המלצות תוכלי לקבל מהשרות הפסיכולוגי באיזור מגוריך גם בעילום שם. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים