פחד לבן שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/01/2008 | 05:40 | מאת: חנה

שלום, בני בן שנתיים ושלוש חודשים החל אמש לפחד לישון בטענה שיש לו "אריה בחדר" כששאלתי היכן הוא הצביע על התיקרה, כשאמרתי לו שהאריה שומר עליו במשך השינה הוא לא קיבל זאת וביקש לצאת מהחדר ולהיות איתנו או שנשב לידו והוא לא נרדם, כיצד יש לנהוג עם הטענה שיש לו אריה בחדר. בברכה, חנה

25/01/2008 | 21:06 | מאת: חלי ברק-שטיין

חנה, הפחד של בנך טבעי לגמרי לגילו. הכיון שהתחלת בו הוא טוב, לדבר על האריה כאל דבר קיים , ולא לנסות להכחיש אותו. אולי רצת מהר מידי לפתרו, אז חיזרי אחורה, ובקשי ממנו לדבר על האריה, לתאר אותו, לצייר אותו, לספר עליו. לאט לאט תוכלי להכניס את הרעיון שזה לא אריה רע או טורף ושאפשר לדבר איתו. בהדרגה הוא יסכים לרעיון. בינתיים לכו לקראתו מעט, שבו לידו, אבל שמרו על גבולות, וצאו בהמשך, שישן לבד. יש ספרים בנושא, כמו בסדרה של איתמר מטפס על הקירות, או פחדרון בארון. זה הגיל להתחיל לטפל בפחדים. גם בספר שלי 'תקשיבו לי רגע' יש פרק על פחדי ילדים, יכול לעזור בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים