ילד שקשור מאוד לאביו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/01/2008 | 14:22 | מאת: דיקלה

בני כיום בגיל שנתיים, מגיל שנה ישן עם אביו ביחד, עקב בעיות שינה, כתוצאה מכך נוצר מצב שבו אני מרגישה מאוד דחוייה בקשר , הוא כל הזמן רוצה רק את אבא, רוצה שרק אבא יחזיק אותו , יחבק אותו ואינו נענה לבקשות החיבה מצידי. מה לעשות, כיצד אנחנו פותרים את הבעיה ?

22/01/2008 | 17:37 | מאת: חלי ברק-שטיין

דקלה, לפי מעט הפרטים ששלחת נשמע לי ששוה לך ולבעלך ללכת להתייעץ עם איש מקצוע. מידה מסוימת של העדפה של ילדים להורה זה או אחר- זו תופעה מוכרת. אבל נשמע שאת סובלת ומרגישה מרוחקת מילדך- זה בפני עצמו סיבה לעשות משהו. חשוב שהבן שלך יקבל אמא שמרגישה טוב איתו, ולא דחויה. תראי ששיחות יעוץ יעזרו להבין דברים, ולשנות. הבן שלכם יגיב למסרים ברורים אליו- שעכשיו הוא עם אמא. אבל זה דורש שיתוף פעולה ביניכם, ועל זה כדאי לדבר. בהצלחה חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים