האם לרשום את 2 ילדיי לאותו גן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

14/01/2008 | 19:45 | מאת: נעה

שלום, יש לי 2 זאטוטים מתוקים - בן כבן שנתיים ובת כבת חצי שנה. כיום כל אחד מהם הולך לגן אחר ואני מרוצה משניהם עד מאוד. אני מתלבטת לגבי השנה הבאה - האם להשאירם ב- 2 גנים נפרדים או לרשום אותם לאותו הגן (של הבן הגדול). מבחינת נוחות והקרבה לבית - כמובן שאני מעדיפה את אותו הגן, אך איני יודעת האם זה טוב לילדים. אמנם הם ב- 2 קבוצות גיל שונות, אך עדין יש להם פעילויות משותפות יחד (אוכלים, חוגים, שעת סיפור וכו'). האם זה בריא לקשר שלהם להיות באותו גן,ואולי אף יחזק אותו, או שלחילופין יכול להפריע ואז שכדאי שלכל אחד יהיה את העולם שלו ? יש לציין שהגדול קיבל את אחותו הקטנה יפה מאוד והאהבה פורחת (מקווה שלא רק בינתיים). כמו כן - השינוי של גן חדש הוא טוב עבור הקטנה ? אני יודעת שתינוקות הם סתגלנים, אך טוב לה היכן שנמצאת ואולי כדאי להשאירה כך. בתודה מראש אמא נעה המתלבטת

15/01/2008 | 00:42 | מאת: חלי ברק-שטיין

נעה, לשאלה שלך אין תשובה חד משמעית, והיא תלויה בעיקר בך. התחושה שלי אומרת לא לשנות, אם לכל אחד מהם טוב במסגרת שלו, ההפרדה עדיפה, למרות אי הנוחות לך. אין הרבה רציונל בלעשות שינוי כשהמצב הקיים טוב. גם עם הילדים ביחסים טובים, לא הייתי מעמיסה על היחסים צמידות גם בבקר. כמובן, שאפשר לנסות להעביר, ויתכן ויעבוד טוב. תלוי כמה הנוחות משמעותית, וזה נימוק לגיטימי בהחלט חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים