הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

07/01/2008 | 19:25 | מאת: נאוה

שלום חלי, בתי בת שנתיים וארבעה חדשים ועדיין לא ישנה רצוף .במהלך הלילה תיתכנה ארבע או חמש יקיצות.יש לציין שבתי עדיין יונקת, האם יש לכך השפעה? בתי מתעוררת לישיבה בעודה רדומה,לפעמים היא חוזרת למצב מאוזן [ואז הסכנה היכן היא תניח את הראש חזרה],ובדרך כלל היא מבקשת ציצי ונרדמת חזרה, כאשר אני מחזירה אותה חזרה על הכרית. זוהי חווית השינה שלנו מאז הלידה, אשמח לקבל את תשובתך. תודה רבה

08/01/2008 | 00:15 | מאת: חלי ברק-שטיין

נאווה, קשה לדעת בדיוק מה קורה בשינה של הבת. אנסה לענות על בסיס המידע שנתת. המשך היניקה בגיל הזה כנראה תורם להיצמדות שלה אליך, ולקושי שלה להרדם מחדש בכוחות עצמה. כל אדם, וגם ילדים מתעוררים בלילה, או שיש שלבים שהשינה שטחית מאוד. אבל עם הזמן לומדים להרדם חזרה לבד. את מתארת בעצמך שהיא קמה רדומה. אני חושבת שבתך רגילה לדפוס השינה הזה. אם אתם רוצים שיהיה שינוי צריך בהדרגה לגמול אותה מהתלות בך בלילה. אפילו שתשתה מבקבוק יותר טוב או שבהדרגה תלמד לא לאכול כשהיא קמה. רק לקבל ליטוף ולחזור לישון. האם דברי מתאימים לך? חלי

15/02/2008 | 23:42 | מאת: נאוה

תודה חלי, להמשך הדיון במצב של בתי, חשוב להדגיש שאני אם יחידנית ומאד קשה לי לגמול אותה כל עוד אני האדם היחיד עימה בלילה. אין לי ספק שבמצב רגיל בן הזוג היה מסייע. לענייננו,אין לי אפשרות להיעזר במישהו,וקבעתי לילדה תור לפסיכולוג ילדים ,שהוא גם ראש התפתחות הילד בקופה, תוך תקווה שהוא יבדוק את הפרעת השינה שלה. תודה ושבת שלום

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים