ילד שמכור לטלויזיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/09/2007 | 21:22 | מאת: ליאת

בני בן ה-3 "מכור" לטלויזיה. בשבועות האחרונים המצב החמיר ומצפייה לפרקים הוא מסוגל לראות כמה שעות רצוף. עיקר הפעילות שלו בבית היא סביב הטלויזיה, הוא מסוגל לצפות זמן רב ברציפות וקשה לשכנעו להפסיק.לעיתים הוא נענה להפצרותינו להפסיק ולעשות איתנו פעילות אחרת אבל בד"כ זה כרוך בכעס ובבכי. יש לציין שזה רק קורה בביתנו, בבתים אחרים הוא פחות עסוק בזה. השהייה בבית מתקשרת אצלו קודם כל עם צפייה בטלויזיה. כאשר משכנעים אותו לחדול מלצפות הוא משתף פעולה ומשחק בדברים אחרים אך לאחר כ-1/2 שעה הוא מבקש שוב לראות טלויזיה. איך ניתן להוריד אותו (בהדרגה כמובן) מהנושא ובלי הרבה מלחמות. נודה על תשובתך המהירה והמקצועית.

29/09/2007 | 06:18 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, בנך צעיר מספיק כדי שתשפרו בהקדם את הרגלי הצפיה שלו בטלויזיה לפני שמצבו יחמיר. כפי שהגדרת, הוא צופה ביותר מידי טלויזיה, ללא ספק. היא הפכה להיות פתרון נגיש וקל עבורו כבילוי בבית. הוא לא צריך להתאמץ לעשות דברים אחרים, הטלויזיה תמיד שם. כיוון ההתמודדות הוא להפסיק להפציר בו (כפי שניסחת) לא להתרגש מתגובות הבכי והצעקות שלו בהתחלה, ולהיות מאוד נחושים באכיפת כמות הזמן שאתם מחליטים שהוא יצפה. אתם יכולים לבחור שעה/ שעתיים, לחלק לארבע פעמים חצי שעה, לבחור תוכניות ושעות מסוימות. אתם יכולים להתייעץ איתו לגבי ההעדפות שלו, אבל את מסגרת הזמן אתם קובעים, והוא מציית. אמרו לו: "אתה יכול לראות טלויזיה כך וכך, ובשאר לא..." תקיף ואדיב, כך המסר יעבור במקביל להפחתת שעות הטלויזיה, והכנסת הצפיה לדפוסים מסודרים, נסו להיות פעילים איתו בבית, שיהיו לו דברים אחרים לעשות. שיהיה לו שווה לזוז מהטלויזיה. חזקו אותו על ימים שהוא עמד בכללים, ועשה דברים חדשים. בהדרגה ההרגל ישתנה, אני בטוחה. אל תיסחפו לדיונים מיותרים, ותזכרו שגם אם יהיה קשה בהתחלה, זה שווה את המאמץ. בהצלחה, אני כאן להמשך. אתם יכולים גם לעיין בפרק על המשמעת בספרי 'בגובה העיניים- לדבר עם ילדים' שם יש פירוט הגישה שציינתי. הספר מופיע גם באתר שלי. חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים