בן שלוש וחצי שמתאפק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

04/12/2007 | 09:37 | מאת: pber

בני בן שלוש וחצי וגמול לגמרי מזה ארבעה חודשים. לפני כחודשיים שבר יד ואז הפסיק לעשות קקי בגן (בטענה שהוא שומר את הקקי לבית או שלא אוהב לעשות בגן וכו'). מאז הוא גם החל להתאפק לעשות פיפי (יכול במהלך יום שלם לעשות אולי פעם אחת בגן) ולעיתים גם בבית מתאפק (מסרב לעשות פיפי כשקם בבוקר וכו'). ניסינו לדבר איתו המון פעמים אך הוא מתעקש שאין לו (מה שלא נכון). מה ניתן לעשות ? האם זה מצביע על קושי אחר ?

05/12/2007 | 05:25 | מאת: חלי ברק-שטיין

נשמע שהבן שלך עובר תהליך של נסיגה, הוא כבר היה גמול ועכשיו יש בעיות. את מרגישה שהוא מתאפק גם כשהוא צריך. נוצר מתח ביניכם. כנראה שמשהו עובר עליו שמסביר את השינוי- יתכן וזה קשור לשבירת היד, חשוב לי לדעת מה היה שם? ויתכן ומשהו קרה בגן, שבחוויה שלו הפך את הגן למקום לא בטוח לעשות בו את צרכיו, שווה לברר. גם אם זה לא משהו גדול בעיניו כנראה קרה משהו, וחשוב להבין. שווה לברר עם הגננות. אין טעם ללחוץ על הילד, זה רק מוסיף לחץ, ואתם רואים שזה לא עוזר. שווה לדבר עם הגננות, להבין מה קורה, ולראות מה הן יכולות לעשות בגן כשזה קורה שם. גם בבית, הפחיתו את הלחץ וראו מה קורה. חשוב לי לדעת אם יש לו פספוסים כשהוא מתאפק, האם כואב לו? זה חשוב להבנה. אשמח לשמוע, בכל מקרה אם דברים לא משתפרים אחרי שהפחתתם את הלחץ והגננות התערבו, נסו לפנות להתיעצות אצל פסיכולוג התפתחותי. אולי הוא יבין את מקור הלחץ ויוכל להדריך אתכם ישירות איך לחזור למצב הקודם. בהצלחה, וחג שמח חלי

05/12/2007 | 14:23 | מאת: pber

תודה על תגובתך. הוא שבר את היד כשרכב על אופניים חדשים. זה היה בתקופת חופשת סוכות כך שהיה לו זמן להסתגל (במהירות הבזק...) למצב החדש. ניסיתי לבדוק עם הגננות ןלטענתן הוא לא אומר שהוא צריך (בוודאי שלא, הרי הוא מתאפק ומכחיש את זהשהוא צריך....). מדי פעם בגן "בורח" לו וגם יש לו כתוצאה מכך כאבי בטן. תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים