לא רוצה לאכול מוצק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/11/2007 | 17:08 | מאת: עינת

שלום רב ביתי בת שנתיים פלוס 4 ח. היא עושה לי המון בעיות עם האוכל, היא לא אוכלת כמעט בכלל מוצק לא פירות. לא ירקות היא לא רוצה לאכול לבד אני צריכה לעשות מאמצים שתאכל עם משחקים השחי דעת בחוץ וכו. אני כל הזמן צריכה להשלים לה את התזונה עם מרקים טחונים וגם זה בכח וגרבר. היא במשפחתון כמעט לא אוכלת היא נורא רזה שוקלת 9 קילו. ניסיתי כמה סוגי טיפות תאבון של כמה חברות שונות ושם דבר כרגע אני נותנת לה מולטי וןיטמין בגלל שהיא לא מקבלת את כל הויטמינים מהאוכל הדבר היחיד שהיא אוכלת לבד זה דייסה עם מטרנה בבקבוק. בקר וערב מה לעשות תודה על העיצה.

14/11/2007 | 06:09 | מאת: חלי ברק-שטיין

עינת, אני מבינה את הדאגה ולחץ שלך. כשהילד שלך לא אוכל זו גם דאגה בריאותית, וגם הרגשה גרועה שאת כאמא לא יכולה להזין אותה, ולעשות לה טוב. אני הייתי ממליצה לך לבדוק את הסיבה לחוסר אכילה שלה. בגילה לא אמורה להיות בעיה כזו. ראשית לבדוק אצל רופא אם יש סיבה פיזיולוגית כלשהי (אולי בהקשר למערכת העיכול) ואם אין בעיה, לבדוק עם פסיכולוג התפתחותי את הצד הפסיכולוגי- אולי האוכל מבטא התנגדות שלה למשהו בתוך הקשר שלכם. כרגע היא לא אוכלת ואת מאוד מאוד מתאמצת ומתוסכלת, אולי זו תשומת הלב הרבה שהיא מרוויחה. אינני יודעת לפי הפרטים המועטים שיש, אבל זה שווה בירור. ואם ימצאו את הסיבה אפשר יהיה להדריך אותך איך לנהוג כדי להפחית את הבעיה. גם עם דיאטנית לקטע הרפואי וגם עם פסיכולוג לקטע הרגשי. הייתי מייעצת לך בחום לא להשאר בתיסכול אלא לעשות את הבירורים. אפשר גם במרפאות להתפחות הילד בהצלחה, אשמח להתעדכן. חלי

14/11/2007 | 15:37 | מאת: עינת

בדקתי את הנושא עוד בגיל שנה כי מאז שנולדה היא עשתה בעיות עם האוכל גם מטרנות היא היתה מקיאה הבעיה שגם במשפתון היא לא אוכלת יש ימים שהיא דווקא בסדר ורוב הזמן לא. חשבתי על הרקע הפסיכולוגי שאמרת בעיקרון היא מקבלת המון חום ואהבה מתנות היא מוצפת ההורים שלי גרים לידי ומה שהיא מבקשת היא מקבלת יש בעיה קטנה שבלי לא נמצא הרבה בבית, הוא משרת בטשחים ומגיע בימי שני וחמישי שישי שבת, והיא קצת כועסת כשהוא בא, יש גם משחקי כוחות אבל זה גיל שנתיים גיל המרי ואנחנו מבינים את הקריזות והתפרצויות הזעם, למרות שהיא ילדה טובה רוב הזמן.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים