הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

22/09/2007 | 22:58 | מאת: רחלי

שלום אני מקווה שאני בפורום הנכון. בתי בת שמונה חודשים. מאז היא בת חודשיים תמיד ישנה כל הלילה בלי ולא התעוררה אפילו פעם אחת. מזה שבועיים, בתי מתעוררת כמה פעמים בלילה, אני שמה לה את המוצץ והיא נרדמה שוב לשעה ושוב מתעוררת וככה כל שעה עגולה. אני בודקת והכול נראה בסדר, טמפרטורה של החדר תקין, טיטול... מה יכול להיות? בתודה, רחלי

24/09/2007 | 15:32 | מאת: חלי ברק-שטיין

רחלי, אנסה לעזור. אני משערת שמשהו עובר על ילדתך ולכן השתנה דפוס השינה שלה. האם היא מתעוררת בבכי? במצוקה? יתכן ומשהו פיזיולוגי מטריד אותה. הייתי מבקשת מרופא ילדים לבדוק אותה, לייתר בטחון. ואת גם יכולים להתייעץ בפורום של רופאי ילדים, יתכן והתופעה מוכרת להם. מהזוית הפסיכולוגית- יתכן שמשהו בסביבה שלה מעט יותר לחוץ או מאיים עבורה, והיא מגיבה לכך גם בלילה.האם השתנה משהו בחייכם? אפילו קטן? על תינוקת רגישה זה יכול להשפיע. יתכן גם שהיא גדלה ונהיית יותר אקטיבית גם בשינה- זה קורה...תינוקות בגיל הזה כל הזמן משתנים ומשנים את ההרגלים שלהם. זאת אפשרות, למרות שהיא לא נראית לי מתאימה לתאור שלך של התעוררות כל שעה. הייתי מחכה לראות אם התופעה נמשכת. אם אין בסיס פיזיולוגי לקושי צריך יהיה לחשוב איך להחזיר אותה להרגלי שינה טובים יותר גם אם היא מתעוררת. אבל לכך עוד זמן. אשמח להתעדכן איך מתפתח... שיהיה יום טוב, וגם לילה טוב,חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים