פחדים - ילדה בת 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

31/10/2007 | 20:25 | מאת: שגית שור

שלום רב. שמי שגית שור אמא לילדה בת 9 שנים. לאחרונה התגלתה בעיית פחדים אצל הילדה. אנו גרים בדירה בת 2 קומות והפחדים מתבטאים רק בשעות הערב שהיא צריכה לעלות לקומה השניה לבד, במשך היום אין בעיה, אך בערב היא לא עולה לבד אפילו לשניה. בשיחה שניהלתי עימה היא מספרת שהיא פוחדת מזה שאולי מישהו יהיה או יכנס לקומה דרך החלונות, הילדה לא עברה אף טראומה של פריצה או משהו דומה, ישנה לבד מגיל קטן, היא מבקשת ממני כל פעם לעלות איתה למעלה וגם כשהיא הולכת לישון היא ישנה לבד אך מבקשת שמישהו ישאר איתה בקומה העליונה עד שתירדם. בזמן שמבקרות אותה חברות אין לה בעיה היא תשחק איתם למעלה. אך לבד אינה מוכנה כלל. היא בת יחידה שלי ואני חד הורית - איני יודעת מה לעשות, האם יש צורך בטיפול פסיכולוגי? תודה על ההיענות לבקשתי לעזרה.

31/10/2007 | 23:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

שגית, קשה לדעת מה בדיוק עובר על בתך. יתכן ויש לה חרדה אמיתית שמתעוררת לקראת השינה והחושך, תופעה מוכרת. יתכן שהחרדה קשורה לרווחים משניים שיש לה ממך- תשומת לב למשל. יתכן שכעסים שיש לה עליך ובכלל מתעצמים לפני השינה, ומתבטאים דרך הפחד. (על הקשר בין פחדים לכעסים את יכולה לקרא בספרי 'תקשיבו לי רגע' יתכן שהילדה קולטת בדרך מסוימת חרדות שלך לקראת הלילה... כדי להבין יותר במדויק הייתי ממליצה לך אישית ללכת להתיעץ עם פסיכולוג. בלי הילדה בשלב ראשון. יתכן שתספיק הדרכה לך ולא צריך יהיה לעבור לטיפול. על כך תוכלו להחליט ביחד. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים