בעית מצוקה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

28/10/2007 | 09:10 | מאת: אושרית

שלום בני בן 8 אני נשואה בשנית בערך שנה עים בחור שאני חיה איתו כבר 5 שנים בעלי גרוש עים 2 בנים אני כיום בהריון בחודש השמיני ועברנו דירה לפני חודשיים לשכונה אחרת והילד התחיל ללמוד את כיתה ג" בבית ספר חדש עים חברים ומורים חדשים בערך לפני שבועיים הילד התחיל להתנהג בצורה יוצאת דופן ממה שאני מכירה את הילד הוא נייה חוצפן מקלל עושה בכוונה צועק מפחד יותר מידי השינוי שנעשה בו הוא קיצוני ביתר על המידה איך אני מטפלת בזה מבקשת תשובה כמה שיותר מהר אני נואשת בתודה מראש

28/10/2007 | 16:09 | מאת: חלי ברק-שטיין

אושרית, יתכן שבנך עבר יותר מידי שינויים בבת אחת, גם הריונך המתקדם והלידה הצפויה כנראה מלחיצים אותו. אולי לכן הוא מבטא את החרדה והכעס שלו דרך ההתנהגות שלו. דבר ראשון זה מצאי מקום שקט, מחוץ לבית רצוי, תהיי רק איתו, תעשו כיף, וגם תדברי. תבקשי שיספר לך מה הוא מרגיש, מה מפחיד אותו ,מה מכעיס. תני רעיונות משלך, אולי המעבר דירה, הלידה עוד מעט, או משהו שקרה לו בבית ספר או בבית. תשאלי, ובעיקר תקשיבי. תשמעי מה יש לו להגיד, ותדגישי שאת תמיד שם בשביל להקשיב לו. דבר שני, לכי להתייעץ עם איש מקצוע. הכי קל זה לגשת ליועצת בית הספר, לספר ולשמוע ממנה מה קורה בבית ספר (גם שם יש שינוי?) וגם לבקש ממנה שתדבר עם הילד. יועצות עושות את זה. אפשר לחפש את הפסיכולוגית של העיריה או דרך קופת חולים אבל זו פרוצדורה ארוכה יותר, ואצלך רצוי להזדרז, בעיקר כדי להגיע לשיפור לפני הלידה. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים