בעקבות גירושים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

27/10/2007 | 19:35 | מאת: דנה

שלום רב, אי אמא לשני ילדים מקסימים בני 7 ו-3 ( בן ובת). אני נמצאת בתהליך שך גירושים כבר כשנה. הילדים לא רואים את אביהם בצורה מסודרת, למעשה אני מתחננת שיבוא מדיי פעם. בני הבכור ילד מאוד נבון וחכם החל לסבול מפחדים. הוא מאוד מפחד מדברים כגון פריצות לביתנו, מחבלים, "חיילים רעים" וכד'. כמו כן הוא גם חרד מאוד מכך שאני אעלם לו בדרך כלשהי ( " אם תעשי תאונה ותכנסי לכלא אנחנו נבוא איתך?") . אני מבינה את מקור החרדות שלו אך למרות כל ההסברים שלי, לא נראה כי הוא מפנים את הידיעה "שאני לא הולכת לשום מקום! מאוד הייתי רוצה לקחת אותו לייעוץ, אך מאחר שהפגישות יקרות מאוד ואין כל תועלת בפגישה חד פעמית, אני אובדת עצות. אשמח לעצה שתוכל לסייע לי ולו במעט.

27/10/2007 | 22:22 | מאת: adi

שלום דנה, תנסי אולי לברר דרך המורה בבית הספר או היועצת. אולי גם דרך קופת חולים. עדי

27/10/2007 | 22:33 | מאת: חלי ברק-שטיין

דנה, אני מבינה את דאגתך לבנך. החרדות שלו קשורות גם למשבר המשפחתי והפחד שגם את תעלמי לו, אבל גם לכעס שיש לו, על אבא שלו, ואולי גם עליך. כעסים נוטים להפוך לחרדות, ולפעמים הדרך לשחרר חרדות היא לדבר על הכעסים. פרוט בנושא את יכולה למצוא בספרי 'תקשיבו לי רגע! שאלות של הורים-תשובות של ילדים' בפרק על רגשות. נסי לדבר איתו על הכעסים שלו, אל תסבירי לו בהגיון אם הוא צודק או לא, רק תני לו לדבר ולפרוק את שעל ליבו, ואת תקשיבי - זה חשוב. לגבי טיפול, יש אפשרות לקבל עזרה טיפולית בתשלום מופחת דרך קופת חולים, או ללא תשלום דרך השרות הפסיכולוגי או מתיא של איזור מגוריכם. נסי לברר דרך בית הספר. אל תחששי להעזר, זה יכול לשפר מאוד את מצבו של הבן. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים