תאומים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/09/2007 | 16:36 | מאת: אמא

יש לי תאומים בן ובת בני 5 ו-10 חודשים. הם נשארו עוד שנה בגן כי לדעתי הם עדיין לא מוכנים לכיתה א'. השנה עזבנו את הגן בקיבוץ והכנסתי אותם ל-2 גנים נפרדים (בפעם הראשונה). הפרידה מאוד קשה להם ואני שוקלת להחזירם להיות ביחד. האם נכון הדבר?

24/09/2007 | 15:19 | מאת: חלי ברק-שטיין

אמא יקרה, סליחה על האחור בתגובה, מחבלי הלידה של הפורום. לגבי התאומים, אני מבינה שהחלטתם להשאיר אותם שנה נוספת בגן בגלל חוסר בשלות. זו החלטה נבונה ומוכיחה עצמה כצודקת ברוב המוחלט של המקרים. לא ברור לי למה החלטתם להעביר אותם מהגן בקיבוץ לגנים נפרדים (בעיר, אני משערת). האם זה היה כדאי להכין אותם בהדרגה למסגרת יותר עירונית כפי שיהיה בבית הספר? או שהיו שיקולים אחרים? אני שואלת לגבי השיקולים כי הם חשובים כדי להבין את ההחלטה שלכם אם להיות נחושים בהשארתם בגן החדש למרות הקשיים, או שמא להחזיר אותם להיות ביחד. מה שיכול להשפיע על ההחלטה גם הוא מה התחושה שלכם מול הגננות של הילדים, ומול הילדים האחרים בגן. האם אתם סומכים על הגננות? איך הן מגיבות לקושי של הילדים? איך אתם מתרשמים מהגן? מהילדים האחרים? יתכן וגם אתם לא שלמים עם הפרדת התאומים ועם הגן, וזה חלק מהתחושה הקשה. ושאלה נוספת: איך מתבטא הקושי של התאומים? האם שניהם מגיבים בצורה דומה? זה מידע חשוב, שיעזור לי להגיב לשאלה בצורה מדויקת יותר. אני לא הייתי ממהרת להחזיר אותם לגן הקודם. ייתכן שאלו רק חבלי קליטה של התרגלות למקום חדש, ולפרידה ביניהם. יתכן שהם לחוצים, ומגיבים קשה רק בהתחלה ובהמשך הם יירגעו. חשוב שיקלטו מכם ההורים שאתם רגישים לתגובות שלהם, ובו בזמן לא נבהלים ומגיבים באימפולסיביות. צריך זמן...החגים לא נותנים עדיין רצף מספיק של זמן בגן כדי להחליט אם הוא טוב או לא. חכו עוד קצת לדעתי.. אשמח לקבל את המידע הנוסף ששאלתי ולהמשיך להתייחס ביי בינתיים,חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים