רגרסיה פתאומית בגמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

24/10/2007 | 13:00 | מאת: סיגל

יש לי בן בן שלוש וחצי- ילד מאוד נבון הולך לגן פרטי. נגמל מחיתולים רק בגיל שלוש+. לאחרונה אנו רואים רגרסיה בגמילה. פיפי- כרגיל אבל קקי פתאום בורח לו בתחתונים אחרי שכבר נגמל. המטפלת של אחה"צ העירה לי על כך שנתייעץ עם רופא ילדים. יש לציין שבשעות הבוקר בגן הוא עושה בשרותים אבל איתנו,אחה"צ ואצל המטפלת בורח לו. ניסינו לשלב אותו לפני שבוע בצהרון פעיל אבל זה לא הלך כי הוא עשה פעמיים קקי בתחתונים ובעל הצהרון לא מוכן לקבל ילדים שאינם הולכים לבד לשירותים. אז החלטנו להשאיר אותו אצל המטפלת שיהיה מישהו שיטפל בו ויחליף לו. אבל עדיין זה לא פתרון- הוא אמור להיות גמול. מה עושים?

24/10/2007 | 14:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

סיגל, אכן מטריד. מהמעט שאת מספרת נשמע שהבן שלכם חרד, ולא קל לו עם שינויים. הגמילה שלו מראש היתה בגיל מאוחר יחסית, וכרגע יש שוב נסיגה. משהו כנראה מלחיץ אותו, אולי השינוי במסגרות החיצוניות. עשיית קקי במיוחד נחשבת סימפטום שמבטא לחץ וכעס, האם זה יכול להיות במקרה שלו? בכל מקרה, תשאירו אותו עם המטפלת, ותוותרו על הגן הנוסף, זה כנראה יותר מידי בשבילו. אני חושבת שכדאי מאוד להתיעץ עם פסיכולוג התפתחותי, או מומחה של קופת החולים המומחה בנושא. כדי לטפל בנושא במהרה, כדי שלא יתפתח הרגל. מנסיוני, אפשר בהחלט להשיג שיפור בטווח זמן סביר. בהצלחה, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים