גמילה מטיטולים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

25/09/2007 | 10:46 | מאת: מאיה

שלום רב ! ביתי בת שלוש וחצי שנים ולא מוכנה להיות בלי טיטול. בכל פעם שרק אומרים לה להוריד טיטול היא פורצת בבכי אימים וממש חרדה היא רועדת ומתחילה להזיע מרוב פחד . בגן ניסו לעזור לי אך הבעיה אצלה היא לא שהיא מפספסת אלה מתאפקת 7 שעות ברציפות. היא מתפתלת צורחת מבקשת טיטול אך לא עושה עד ששמים לה טיטול . מכיוון שאני יודעת שלא בריא להתאפק ואני רואה אותה גם במצב נפשי כזה ( רק בוכה ומפוחדת) אני שמה לה את הטיטול. מה עושים למי פונים אני לא רואה אור בקצה המנהרה. אני ממש לחוצה מזה. היא כבר גדולה. אני גם אוסיף ואומר שכל נסיונות השוחד לא עוזרים. היא אפילו לא מוכנה להתקרב ליושבנון או לסיר בשום פנים ואופן. מה עושים ? האם צריך טיפול פסיכולוגי? בבקשה אני כבר אובדת עצות . כל הצעה שתעלה אני מוכנה לנסות - העיקר שזה יעזור. זו ילדה ראשונה ויכול להיות שאנחנו לא פועלים תמיד לפי הספר. רק ברצוני להוסיף ולציין שלפני שלושה חודשים בערך היא החליטה שהיא מורידה לבד אך גם כשהתיישבה בסיר (לישבנון היא לא מוכנה בשום פנים ואופן) היא לא עשתה והתחילה לבכות . כשהצענו לה להחזיר את הטיטול היא סרבה . פשוט העדיפה להתאפק. וציינה שהיא כבר בוגרת אנא את עזרתכם!

25/09/2007 | 23:27 | מאת: חלי ברק-שטיין

מאיה, אני מבינה את המצוקה, באמת קורע לב ומדאיג לראות את הבת סובלת. לדעתי את צריכה לפנות לעזרה. הכתובת היא פסיכולוג התפתחותי שעובד עם הגיל הזה. תוכלי למצוא פסיכולוגים כאלו באיזור מגוריך, באופן פרטי או דרך קופת החולים במרפאות להתפתחות הילד. הם יוכלו לאבחן את מקור הבעיה, אולי יש משהו פיזיולוגי, אולי רק רגשי. ויציעו כיוון טיפול. אפשר בהחלט לעזור. אל תחכו לסבל נוסף. בהצלחה, אני כאן לשאלות נוספות, חלי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים