ילדה בת 5 גונבת ונורא אגרסיבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

17/12/2016 | 21:30 | מאת: סטלה

שלום, בתי בת 5 גונבת כל הזמן. בהתחלה זה התחיל מכמה ביכות של אחותה הגדולה, אח"כ עבר למשחקים ובובות של אחותה ושל חברות או רכוש הגן. כל פעם אנחנו מוצאים אצלה בתיק משהו שלא שייך לה.. והיום לראשונה תפסתי אותה על גניבת כסף מהסלסלה במטבח שבאלי השאיר בה כסף. אני מותרדת נורא מהעניין הזה ולא יודעת כבר איך להסביר לה שתבין שאסור לגנוב. ניסינו לדבר איתה הרבה פעמים, הסברנו לה שאסור לקחת דברים שלא שייכים לה ואפשר לקבל עונש חמור על כך וזה פשוט לא מעניין אותה ולא עוצר אותה. היא מבינה שהיא עושה משהו לא בסדר אבל בכל זאת ממשיכה.. היא גם מאוד אגרסיבית. על כל "לא" שהיא מקבלת היא מתחילה לצרוח ולריב, היא גם כל הזמן רבה עם כולם בבית ומרביצה לאחים שלה ונראה כאילו בכוונה גורמת לכולנו להתעצבן ואז ממשיכה להתנהג כאילו לא קרה כלום. אין יום שעובר רגוע איתה. מה עלינו לעשות? למי לפנות שיעזרו לנו?

שלום סטלה הילדה היא תוקפנית ושאפתנית כאחד . לגבי הגנבות עלייך להיות מאד חד משמעית לדבר אליה בחומרה ולהעניש אותה בחומרה. אם זה לא יעזור כדאי ללכת לאבחון לבדוק את מקורות הקושי.להערכתי זה התנהגות שזקוקה לטיפול יסודי. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים