ילד שנושך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

21/10/2016 | 19:07 | מאת: אימא

היי, זקוקה לעצה. הילד שלי בן שנה וחצי כמעט התחיל לנשוך קצת לפני שנכנס לגן(גן ראשון) ואז עם הכניסה לגן זה פחת וכאשר התאקלם חזר שוב לנשוך הגננת הייתה מספרת.לי על מקרים אבל לא משהו חריג. יצאנו לחופשות ראש השנה, כיפור, וסוכות שבמהלכן גם היה חולה ולכן רןב החודש לא היה בגן. במהלך סוף החופש החל לנשוך גם אותנו בבית אבל ממש בקטנה וכשחזר לגן ליומיים נשך ילדה בשפה מאוד חזק ועוד אחת בלחי. הגננת התקשרה אליי אמרה לי שהיא חושבת שאנחנו צריכים להתייעץ עם מישהו לגבי הנשיכות, שהוא נושך מאהבה בגן לא כי מישהו מציק לו וכשנשך את הילדה בשפה הוא לא שחרר אותה ושהולכים להיכנס שני ילדים קטנטנים מאוד והיא מפחדת. לגננת ניסיון של 15 שנה בתחום אמרה שכבר חוותה נשיכות ושיש את זה תמיד אבל היא רוצה להבין למה הוא נושך ואיך מונעים? כל העניין איתה היה לא נעים כי הרגשתי שהיא מתייגת את הבן שלי, נכנסת להיסטריה וללחצים, מושיבה אותו בצד, עושה מכל העניין דרמה ובלאגן ועוד אומרת לי שיש לי מזל שההורים של הננשכים סומכים עליה אחרת היה לי בלאגן. אני מצידי התייעצתי עם גננות, עם יועצות התפתחות והן אמרו שזו תקופה של התפתחות, שאסור להעניש, שצריך להגיד אסור לנשוך, שזה תהליך שלוקח לו זמן ולאט לאט זה יעבור בשיתוף.פעולה גם בבית וגם בגן. העניין הוא שהגננת.רוצה לדעת למה הוא נושך מאהבה ואיך למנוע? מה עליי לעשות. תודה על העזרה

שלום רב אמא נשיכה היא מעשה כוחני בנותן לנושך תחושה של עוצמה ואף הנאה כי בכך הוא גם מגן על עצמו וגם משיג מזון.בכל פעולה של לעיסה יש גם נשיכה וזה מורם הנאה . שאלת הגננת למה הוא נושך נענית בתשובה הזאת .זה יעבור ולא צריך להתרגש יותר מדי. כן אפשר לומר לילד בתקיפות וגם להסביר לו שוב עם הדגמות מה אפשר ומה אי אפשר לעשות עם השיניים .למשל שימצוץ וינשק במקום לנשוך. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים