זמני שהות של ילדים אצל הורים שגרים בסמיכות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

20/09/2016 | 08:25 | מאת: אני

שלום רב, אנחנו זוג גרושמזה שנתיים שגר במרחק רב אחד מהשניה. הילדים (בנים בני 7,5) חולקים את הזמן בינינו באופן קבוע כך שפעמיים בשבוע + סופ"ש שני הם אצל האב (אמצע השבוע לא כולל לינה). לאחרונה האם עברה דירה ואני שוקל לעבור דירה עמ"נ לגור בסמיכות אליהם (אותה עיר רדיוס של 1 ק"מ לערך). האם נכון להמשיך באותה מתכונת, בה לילדים יש מסגרת קבועה, זמנים קבועים והם יודעים בדיוק מתי הם אצל כל הורה, כאשר בגישה זו הזמנים נשארים כמו שהיה לפני מעבר הדירה ויש זמנים שהות ברורים. או שמה אפשר לפתוח את זה כך שאם בימים מסוימים הילדים רוצים להיפגש עם ההורה השני אחר הצהריים, ארוחת ערב, לינה וכו' (וזה מתאפשר לשני ההורים) - לאפשר זאת? כמובן שתהיה את המסגרת מתי הם אצל מי, אבל תהיה הרבה יותר גמישות. בגישה השניה, הילדים אחרי הצהריים (בגיל מעט מבוגר יותר) יוכלו להחליט אם הם הולכים לבית של אבא, או לבית של אמא. כמובן שבשתי הגישות, תהיה אפשרות להיפגש בטקסי סיום של בית ספר, חוגים, ארועים (רק שבגישה השנייה ברור לאן הילדים הולכים בסיום האירוע) תודה מראש לעונים

שלום רב השיטה הגמישה עדיפה בתנאי שיש הסכמה מלאה בין ההורים. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים