ילדה בת 7 משקרת לעיתים קרובות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

13/09/2016 | 21:41 | מאת: תמי

הבת שלי בכיתה ב', ומזמן האחרון היא משקרת בצורה בוטה ביותר. לדוגמא, הקלמר בבית והיא טוענת שהיה לה קלמר בבית הספר למרות שבוודאות לא היה. דוגמא נוספת, היא היחידה שאכלה בננה, והיא לא זרקה את הקליפה, ןהיא מתעקשת שהיא כן השליכה את הקליפה לפח. בהתחלה לא ייחסתי חשיבות, אך לאחרונה אני כבר אובדת עצות. אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב.

שלום תמי ילדים משקרים זו תופעה ידועה .בדרך כלל כי הם פוחדים שיכעסו עליהם או פוחדים לאכזב. כדאי שתדברי אתה שוב ותציעי לה תוכנית של פרסים ועונשים . את יכולה גם להראות לה שאת לא מאמינה ולהתייחס לכך באדישות ואז היא היא תגיע למסקנות בעצמה.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים