חרדת נטישה ושינוי התנהגות - ילדה בת 4 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

06/05/2024 | 22:22 | מאת: טלי

היי, הבת שלי בת ארבע וחצי, ילדה חכמה, אוהבת ואהובה. לאחרונה נצפו כמה שינויים: - רוצה כל הזמן את אבא ואמא לידה, בעיקר בלילה. גם כשאני איתה היא בוכה ומבקשת את אבא. היא מציינת גם שאינה אוהבת את הלילה ומחכה לבוקר. כשאני קמה לרגע מהמיטה, היא רצה בבהלה אחריי. - היא יותר מתחצפת ומתקשה לקבל דברים שמבקשים ממנה. לעיתים יכולה גם לזרוק דברים כשהיא כועסת. - בלילה האחרון כשבכתה שהיא רוצה את אבא, היא ממש היתה מפוחדת ושיתפה גם שהיא חולמת חלומות רעים. היא סיפרה. שהיא חולמת שהיא מרביצה בגן למרות שהיא לא מרביצה (מילים שלה) והיא סיפרה גם שהיא חלמה שהיא מרביצה לעצמה ואת זה היא גם עשתה בגן, הרביצה לעצמה ברגל. יש לציין כי הגננות אומרות שהיא ילדה מקסימה ואפילו קיבלה הצטיינות לא מזמן. על מה כל הנ״ל יכול להצביע? סליחה על האורך, אמא מודאגת.

שלום לילדה יש חרדת נטישה המופיעה בלילות בעיקר בזמן החלום . גם לפני השינה. אפשר לדבר אתה על הנושא ואם זה לא עוזר כדאי לפנות לאיש מקצוע. הסיבה זה היא מבנה מולד של חרדות ואלי טריגר שהופיע בזמן האחרון. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים