ילד בן שנתיים וחצי - התנהגות בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/02/2024 | 09:28 | מאת: דבורה

שלום, הבן שלי בן שנתיים וחצי, נמצא בגן פרטי. הבנו מהגננת שהרבה פעמים כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה/ תשומת לב/ עושה משהו שאסור ומעירים לו, הוא מתחיל לעשות כל מיני דברים שהוא יודע שהגננת לא מסכימה ולהרביץ לכל מיני ילדים בגן (אפילו שהם לא עשו לא כלום). לפי מה שנראה זה כדי למשוך תשומת לב כי הוא מאוד אוהב את הגננת... (ויש גננת שנמצאת שעתיים בסוף היום ואצלה הוא לא מתנהג ככה). השאלה מה ניתן לעשות, הגננת ניסתה כל מיני דרכי תגובה (לשים אותו בצד לכמה דקות/ לחבק את הילד שהוא מרביץ לו, להזכיר לו שהוא גדול ועוד..), וקשה מאוד לעצור אותו כשהוא נכנס ללופ הזה, זה ממש כמה דקות שהוא משתולל... ניסינו גם בבית לדבר איתו על זה והוא מבין, אבל זה לא עוזר.. חשוב לציין שבשאר הזמן הוא ילד טוב, משחק עם החברים ונהנה מאוד בגן. זה נמשך כבר איזה חודש, אשמח לדעת מה ניתן לעשות (גם בגן וגם בבית ) תודה רבה !!

שלום לדבורה הילד כנראה נלחם על הסטטוס שלו. הסטטוס שלו נפגע כשלא מקבל את מה שרוצה. חיבוק והערות טובות לא ישנו את ההתנהגות. יש גם משהוא במשפחה שמאפשר לו התנהגות כזאת. יש בו כנראה גם רמת כעס גבוהה יותר.להערכתי כדאי שתיתיעצו עם איש מקצוע . זה יכול לדרוש הדרכת הורים ו או טיפול דיאדי. בברכה ובהצלחה טובי פלד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים