בן 6 אומר שהוא רוצה למות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

19/12/2023 | 21:13 | מאת: קרן

שלום רב, הבן שלי בכיתה א', בן 6. בחודשים האחרונים, בכל פעם שכועסים עליו או מונעים ממנו משהו הוא מתפרץ וצורח עלינו שהוא " שונא אותנו" ושהוא רוצה למות, לאחרונה אפילו אמר לי "תהרגי אותי". לאחרונה גם התחיל לומר על עצמו ( אחרי שכועסים על משהו שעשה) " איזה טיפש אני " ולתת לעצמו מכה ברגל , למשל. אציין שאנחנו בשום אופן לא נוהגים כלפיו באלימות פיסית או מילולית, אנחנו כן מרימים את הקול וצועקים בשעת כעס לעיתים. אנחנו מודאגים מכך ולא ממש יודעים למי לפנות. הוא בן יחיד ללא אחים ואחיות, מתקשה מאוד לקבל " לא", ובשעת כעס גם יכול להיות לנסות ולהכות אותנו. שוב מדגישה, שהביטויים הללו נאמרים רק בשעת כעס / מריבה. האם ישנה סיבה לדאגה? מה המלצתך?

שלום גאיה לילד הנחמד שלך יש כנראה נטייה להתקפי כעס ובנוסף לא שמתם לו גבולות כפי שצריך האמירו שלו מבטאות בעצם חרדת נטישה . כדאי שתגיעו לטיפול פסיכולוגי למנוע החרפה ולהקל עליו את הקיום. בהצלחה טובי פלד פסיכולוג

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים