בת 5 - זקוקה לעזרה 🙏

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

03/11/2023 | 08:31 | מאת: יפעת

הילדה בת 5, כל הזמן מספרת שהיא נגעה בדבר "מלוכלך" (רוק, תחתונים, טוסיק, גירוד בעין...) ואחכ העבירה את המגע לדבר "נקי" (נגעה בשמיכה, בטלפון וכו'). לא משנה כמה פעמים אמרנו שזה בסדר ולא נורא,ולא צריך לספר על כל דבר כזה שקורה , עדיין ממשיכה , גם שאין אף אחד לידה אומרת לעצמה! העיקר להגיד בקול רם. כל היום ככה. מה העניין??

שלום רב הדבור מרגיע אותה ,אל תתייחסו לזה .יש בה כנראה איזה חרדה שאולי קשורה לליכלוך. בהצלחה

שלום יפעת לילדה יש כנראה נטייה אובססיבית .אולי בבית מדברים ומדגישים את עניין הניקיון..כדאי להמשיך איך שאתם עושים וגם לעשות משחק תפקידים עם הניקיון והלכלוך כדי להראות לה שזה בסדר.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים