ילד בן שנתיים והצבעה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

29/09/2023 | 07:56 | מאת: ליטל

שלום ד"ר, בני בן שנתיים ומשתמש מעט מאוד בהצבעה. כן מושיט ידיים כדי לקחת מה שהוא שצריך, כן מושיט אלינו ידיים שנרים אותו. כן אומר לנו "קח" ומושיט יד אלינו, כשרוצה שניקח ממנו חפץ כלשהו או שאנחנו מביאים לו חפץ הוא אומר "קח" אבל אם למשל נגיד לו איפה כדור? הוא במקסימום יסתפק בלהסתכל עליו, מבלי להצביע. אם הוא ירצה משהו שנמצא מחוץ להישג ידו, וירצה את עזרתנו הוא ינסה להושיט ידיים ואם לא יגיע הוא יבכה בסמוך לחפץ כדי שנבין שהוא מעוניין בו. האם זה תקין? ראיתי אותו מצביע פעמים בודדות אבל לרוב זה היה כשהפנתי אליו חפץ שרצה

שלום אינו מהווה ראיה ליטל אם את מודאגת שהילד נמצא על הרצף אז בגלל חשיבות האיתור המוקדם כדאי לבדוק את זה באופן יסודי. אולם סימפטום אינו צריך להדאיג אותך בהצלחה

03/10/2023 | 17:47 | מאת: ליטל

האם הושטת ידיים נחשבת הצבעה או שישנה חשיבות דוקא להושטת האצבע? תודה לך

הי . תני לזה עוד קצת זמן .כרגע זה עוד מוקדם .

07/10/2023 | 20:45 | מאת: ליטל

הצבעה אמורה להיות כבר בגיל שנה?... מודאגת. למה הוא רק מושיט יד לחפץ שרוצה ולא מצביע? יש דרך לעודד אותו לזה?

שלו רב כ\אפשר לעודד אותה וכדאי גם .להדגים לה ולדבר אתה על זה. לשים לב לחריגות תיקשורת ואם יש כדאי להגיע לאבחון בהתפתחות הילד

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים