מחשבות טורדניות לילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים

07/09/2023 | 19:03 | מאת: אלונה

הבת שלי בת 7 ילדה חכמה מאוד לגילה. ראתה סרטון ביוטיוב מאז חושבת עליו כל הזמן לטענתה ומפחדת. יש פעמים שמפחדת לישון לבד ורוצה אותי לידה,פתאום באמצע ביום באה לחבק אותי.טוענת שגם בבית הספר חושבת על הסרטון. היום שאלתי אותה מה עובר עליה וסיפרה לי. הסברתי לה שזה בסדר לפחד וגם שאני פוחדת מדברים ושהסרטון לא אמיתי ושאולי נהפוך את זה למצחיק,ושברגע שחושבת עליו אז שתשנה למשהו מצחיק. הבינה אבל בכתה והייתה מפוחדת. מה אפשר לעשות מעבר לעזור לה? אציין שיש לילות רבים שקמה ממש מפוחדת ורועדת ואומרת שחלמה חלומות רעים.

שלום אלונה זה נראה לי חרדה שנבעה מסרטון ולא ממשהו אמיתי .זה כן יכול העיד על נטייה חרדתית .אם זה לא עובר תוך כמה שבועות כדאי שתפנו לייעוץ ובינתיים תרגיעו אותה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים